Öğretim görevlisine bayana kapkaç

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş'ta bir öğretim görevlisinin çantasını kapkaç yapan zanlı, duyarlı bir taksi şoförünün yardımıyla kısa sürede yakalandı. Polis merkezine getirilen zanlı, "Çocuğu aç olan insan her şeyi yapar" diyerek kendini savundu.

Edinilen bilgiye göre, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olan Pervin Merdan, otomobiliyle seyir halinde iken bir kapkaççının saldırısına uğradı. Şair Nedim Sokak'ta otomobilinin camını kıran kapkaççı, çantayı aldıktan sonra hızla kaçmaya başladı. Olayı gören duyarlı bir taksi şoförü ise kapkaççıyı otomobiliyle bir süre kovaladıktan sonra yakalamayı başardı. Ancak taksiciyi de etkisiz hale getiren kapkaççı, panikle elindeki çantayı ve içindeki paraları yere bırakarak tekrar kaçmaya başladı. Daha sonra olayı gören polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu zanlı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kapkaççı, ifadesi alınmak ve teşhis için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yakalandıktan sonra üzerinden kimlik çıkmayan ancak adının Serdar Evdedurmaz olduğunu belirtilen kapkaççının yapılan sorgusu sonucu aynı gün başka bir kadının cep telefonunu da kapkaç yaptığı anlaşıldı. Zanlı emniyete getirilişinde, "Aile sorunlarım var. Elektrik, su, doğalgaz ve boğaz tokluğu sorunum var. Çocuğu aç olan insan her şeyi yapar" diyerek kendini savundu.

Olayın ardından emniyete gelen ve ifadesi alınan kapkaç mağduru öğretim görevlisi Pervin Merdan ise, "Çalınan mallarımı teslim aldım. Seyir halindeyken trafik sıkıştı. Bu esnada camım kapalı, kapılarım da kilitliydi. Şahıs, sağ camı kırmak suretiyle yanımdaki çantamı alıp kaçtı. Bir taksici hırsızı takip etti, çarparak durdurdu, yakaladı. Yeniden kaçtı. Polisler daha sonra yakaladı. Çok korktum, panikledim. Bu şahsın 45 gün ya da 2 ay yatıp çıkmasını tasvip etmiyorum. Ben bu davayı birebir takip edeceğim. Duruşmalara gireceğim. Bu adamın 27 yaşından sonra çıkıp tekrar ıslah olacağına inanmıyorum" dedi.

Polis merkezinde ifadesi alınarak adliyeye sevk edilen şahsın daha önce de çok sayıda kapkaç ve hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber