Tek noktadan tren, gemi, uçak ve otobüs bileti alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülke çapında ulaşım bilgilerinin vatandaşa tek noktadan sunulacağı "Ulusal Ulaştırma Portalı" çalışmalarının, gelecek yıl başlaması öngörülüyor.

Edinilen bilgiye göre, portaldan sağlanacak bağlantılarla, çevrim içi olarak tren, gemi, uçak ve otobüs bileti alınabilecek.

Portalda, bir yerden başka bir yere belli bir tarih ve saatte nasıl gidilebileceğine dair alternatif ulaşım yollarının tahmini süresi ve yolculuk maliyet detayı da yer alacak.

Toplu taşıma ve özel araçla yolculuk seçenekleri birleştirilebilecek, iki nokta arasında ulaşıma ilişkin aramalar, maliyet zaman ve belli yolun kullanılmaması gibi kriterlere dayandırılabilecek.

Ülke çapında ulaşımla ilgili yol çalışması ve kaza gibi acil durum ve önemli uyarıların yer alacağı portaldan, istenen yerin haritasına da çevrim içi ulaşılabilecek.

Portal gerek vatandaşların, gerekse turistlerin yurt içi seyahatlerini daha kolay planlamasına yardımcı olacak.

Demir yolu ve deniz yolu gibi bazı ulaşım metodlarının çeşitli güzergahlardaki kullanımının, bilgi eksikliği nedeniyle, düşük kalmasının önüne geçilmiş olacak.

2007 yılında başlayıp 2008 yılında bitirilmesi hedeflenen projenin toplam maliyetinin 5,4 milyon avro civarında olması bekleniyor. Proje finansmanının bütçe kaynaklarından karşılanması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber