Ölen kişiler için 2 yıl maaş ödenmiş

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde yaşlılık ve özürlü maaşı alan ancak ölen 9 kişi için 2 yıldır maaş ödenmeye devam edildiği ortaya çıktı

25.12.2006

Eğil Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Ziraat Bankası'nda çalışan ve 6 ay önce emekliye ayrılan A.G.'nin ifadesine başvuruldu. Öldükleri halde yaşıyor gibi gösterilen 9 kişi için bugüne kadar yaklaşık 20 bin YTL para alındığı ortaya çıktı.

Eğil ilçesini karıştıran skandal, Emekli Sandığı'nın ilçede bulunan Ziraat Bankası şubesine bir yazı göndermesi ile ortaya çıktı. Gelen yazıda, isimleri belirtilen ve 65 yaş aylığı ile özürlü maaşı alan 9 kişinin yıllar önce ölmelerine rağmen bunlara halen maaş ödendiği belirtildi. Konu üzerine Eğil Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma bayşlattı. Soruşturma kapsamında ilk olarak Ziriat Bankası'nda çalışan ve 6 ay önce emekliye ayrılan A.G.'nin ifadesine başvuruldu.

Savcılık, şimdiye kadar belirlediği ölen 9 kişi için, son iki yıldır yaklaşık 20 bin YTL maaş ödemesi yapıldığını belirlerken, soruşturmanın genişletildiği ve ölenlerin vasilerini de kapsayacağı bildirildi. İfadesi alınan A.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber