Başkan, Vali Okutan'dan 50 bin YTL tazminat istiyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Hendek İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Ali İnci'nin, Sakarya Valisi Nuri Okutan'a, kendisini makam odasından hakaret ederek kovduğu iddiasıyla açtığı 50 bin YTL'lik manevi tazminat davasının ilk duruşması yapıldı

25.12.2006

Mahkeme heyeti, taraflar arasında geçen konuşmanın `nasıl başladığı, ne şekilde seyrettiği, hangi konuda konuşulduğunun' tanıklardan sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Hendek Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin avukatı Hamit Turhan ile Sakarya Valisi Nuri Okutan'ın avukatı Semih Gökdemir katıldı. Duruşmada, tarafların ifadeleri mahkemeye yazılı olarak sunuldu. Başkan İnci'nin ifadesi şöyle:

"Karasu'da faaliyet gösteren bir maden ocağıyla ilgili, ki bu ocak kardeşime aittir, onunla ilgili sorunu Vali beye intikal ettirecektim. Makama gittim. Durumu anlattım. O esnada makam odasında AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve AKP İl Başkanı Yusuf Alemdar vardı. Konuşurlarken Vali bey sinirlenerek `S..tir dışarı çık' diyerek beni makam odasından kovdu. Bu söz üzerine Vali Okutan'a tepki gösterdim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Duran araya girerek konuyu yatıştırınca oradan ayrıldım."

Vali Nuri Okutan ise mahkemeye verdiği yazılı savunmasında iddiaları reddetti. Vali Okutan savunmasında, "Ben öyle bir sinkaflı söz söylemedim. Davayı kabul etmiyorum" dedi.

Mahkeme olay sırasında makam odasında bulunan AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın ifadesinin alınması için Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne talimat yazılmasına, diğer tanıklar Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve AKP Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar'ın ifadelerinin alınması için Sakarya Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, taraflar arası konuşmanın başlangıcı, ne şekilde seyrettiği, hangi konuda konuşulduğu, direkt davaya konu hakaret iddiasıyla ilgili olmasa bile iddia edilen hakaret olayından önceki konuşmaların neler olduğunu tanıklardan hassasiyetle sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber