Hükümet TRT için 45 gün bekleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürlüğü için önerilen isimlerin veto edilmesinin ardından yeni isim arayışı başladı.

Yaklaşık 2 yıldır vekaletle yönetilen TRT Genel Müdürlüğü'nün seçim süreci belirsizliğini koruyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in TRT Genel Müdürlüğü için önerilen Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi ismini de veto etmesinin ardından, yeni ismin nasıl belirleneceği tartışılmaya başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Ruhi Özbilgiç isminin Köşk'e gönderilmesinin ardından 45 gün süresi beklenmeden Hilmi Bengi isminin Cumhurbaşkanlığı makamına sunulması nedeniyle Sezer'in veto ettiği kararname ya 45 günün sonunda yeniden Köşk'e gönderilecek ya da Genel Müdürlüğü için önerilen üçüncü isim olan Tahsin Akdı'nın ismi sunulacak. Diğer bir ihtimale göre ise Akdı, adaylıktan istifa edecek ve Genel Müdürlük süreci yeniden başlayacak.

Buna göre, TRT Genel Müdürü olmak isteyenler öncelikle RTÜK'e adaylıklarını açıklayacaklar. RTÜK ya bu adaylar arasında ya da dışarıdan aday gösterme yöntemiyle 3 isim belirleyerek, bu isimleri Başbakanlığa gönderecek. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan isimler arasından 1 kişi ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulacak.

Yaklaşık 2 yıldır vekaletle yönetilen TRT Genel Müdürlüğü için önerilen isimlerden İbrahim Şahin iki, Ruhi Özbilgiç bir ve son olarak da Hilmi Bengi'nin ismi bir kez Köşk'ten döndü.

RTÜK üyesi Şaban Sevinç yaptığı açıklamada, "Sanıyorum Cumhurbaşkanımız kendisine sunulan isimlerin siyasi kaygılarla seçildiğini düşünüyor. Bağımsız ve özerk bir kuruluş olan RTÜK'ün aynı şekilde özerk bir kuruluş olan TRT'ye hükümetin bürokratik yapısının dışında profesyonel bir isim belirlemesini ve bu ismin tüm Üst Kurul Üyelerin onayını almasını istiyor. Vetoların şimdiki nedeninin de bu sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber