Başka çare kalmayınca evde veli toplantısı yaptılar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'ne bağlı Kızıklı Köyü'nde, veliler çocuklarının eğitimine ilgisiz kalınca öğretmenler çareyi ev ziyaretleri yapmakta buldu. Okul Müdürü Ali Sunar'ın önderliğinde bir araya gelen öğretmenler akşamları köylerdeki evlerde veli toplantıları yapmaya başladı.

Okuldaki başarı düzeyini artırmayı hedefleyen öğretmenler, öğrencileri motive etmeye çalışırken, anne-babalarının da desteğini almak istedi. Ancak veliler toplantılara katılmadı. Bunun üzerine Okul Müdürü Ali Sunar'ın önderliğinde bir araya gelen 15 öğretmen Kızıklı, Dutluca ve Börezli Köyü'ndeki öğrenci evlerini teker teker dolaşarak velilerle görüşmeye başladı.

Börezli Köyü'nde Ahmet Aka'nın evinde 4 öğrenci velisiyle bir araya gelen öğretmenler 273 öğrencinin öğrenim gördüğü okuldaki başarıyı artırmak için okul ve aile işbirliğinin sağlanacağını söyledi. Ailelerde büyük ilgisizlik olduğunu belirten Müdür Ali Sunar, elbirliğiyle başarıyı artıracaklarını kaydetti. İlgili ailelerin çocuklarının daha başarılı olduklarını belirten Sunar, şunları söyledi:

?Çocuklarımıza zaman ayıralım. Akşamları çocuklarımıza o gün okulda neler öğrendiklerini soralım ve anlatmalarını isteyelim. Çocuklarımıza iyi bir çalışma ortamı hazırlayalım. Çocuklarımızın zamanında yatmalarını sağlayalım. Düzenli ve iyi alışkanlıklar kazanmalarına yardımcı olalım. Okuma alışkanlığı edinmelerini sağlayalım. Okul açılalı nerdeyse 4 ay oldu. Bugüne kadar okula, öğrencisinin durumuna öğrenmek için 4 veli bile gelmedi. Bu kadar ilgisizlik olmaz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Köylerimizde de okuyan çocukların sayısı artsın. Biz okulda gereken gayreti gösteriyoruz. Ancak bu yeterli değil. Siz de bize yardımcı olun. Elbirliği ile başarıyı arttıralım. Mutlaka okula gelin. Sizi her zaman okulda görmek istiyoruz. En büyük eser evlattır.'' Kızıklı İlköğretim Okulu'na Dutluca, Börezli, Çallı ve Kuyucak Köyleri'nden taşımayla öğrenci geldiğini belirten Müdür Ali Sunar ?Tüm köylerimizde velilerimizi ziyaret edeceğiz. Gezilerimizin yararlı sonuçlar vereceğine inanıyorum. Öğrencimizin ailesini ve barındığı mekanları da tanıyoruz. Bu da çok yararlı oluyor'' diye konuştu.

İki çocuğunun okula gittiğini belirten evsahibi Ahmet Aka (41), öğretmenlere teşekkür etti. Aka ?Öğretmenlerin ev ev gezerek başarıyı artırma gayretleri çok memnuniyet verici. Ben de bundan böyle sık sık okula gideceğim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber