Diş muayenesi ücretleri 2007'de değişmeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, diş hekimlerinin tedavi ücretlerinde 2007 yılı için artış yapılmadığını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Dişhekimleri Birliği tarafından tespit edilen 2007 yılı Asgari Muayene ve Tedavi Ücretleri Tarifesi'nin dünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı. Gelecek yılı kapsayan tarifenin bazı kalemlerinde, 2006 tarifesine göre kısmi artış yapılmasına rağmen, daha çok hizmet verilen kalemlerde ücretlerin düşürüldüğünü belirten Yıldırım, "Devletin yüzde 5-10 arasındaki 2007 yılı enflasyon öngörüsüne karşılık, Türk Dişhekimleri Birliğinin, Asgari Muayene ve Tedavi Ücretleri Tarifesi'nde tedavi kalemlerinde toplamda düşüş yaşanmıştır. Meslektaşlarımızın bu özverisine karşın dileğimiz, Hükümetin gelir dağılımında adaleti sağlaması, kişi başına düşen milli geliri yükseltmesi, ağız ve diş sağlığında halkımızın özelden hizmet almasını sağlayarak, bu hizmetin yaygın ve arzu edilen düzeye çıkarması için bütçeden yeterli payı ayırmasıdır" dedi.

Öte yandan, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Muğla, Tekirdağ, Trabzon'da 2007 yılında geçerli olacak diş tedavi ücretleri şöyle:

"Dişhekimi muayenesi 22.53 YTL, uzman dişhekimi muayenesi 31.24 YTL, diş röntgen filmi 31.24 YTL."

Adana, Amasya, Artvin, Balıkesir, Bayburt, Bolu, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kahramanmaraş, Kırklareli, Konya, Manisa, Mersin, Osmaniye, Rize, Sakarya, Şanlıurfa, Yalova, Zonguldak, Samsun'da ise ücretler şöyle:

"Dişhekimi muayenesi 22.53 YTL, uzman dişhekimi muayenesi 28.40 YTL, diş röntgen filmi 14.28 YTL."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber