Türk Hava Kurumu, cep mesajyla 'deri' istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumunun (THK), cep telefonlarına mesaj göndererek, halkın deri bağışı konusunda duyarlılığını artırmaya çalıştığı bildirildi.

THK Adana Merkez Şube Başkanı Hasan Basri Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topladıkları kurban derisi miktarında yüzde 80 azalma olduğunu, bunun da eskiden sadece THK'nın topladığı kurban derilerinin, başka kurumlar tarafından da toplanmaya balamasından kaynaklandığını belirtti.

İzinli kuruluşların yanı sıra izinsiz, el altından toplanan kurban derileri nedeniyle gelirlerinin azaldığını ifade eden Gür, "Bağışları artırmak için yeni arayışlara girdik. Bu kapsamda, bağışların THK'ya yapılması amacıyla 10 bin cep telefonu abonesine cep telefonu mesajı gönderdik. Derilerin bu yıl 5,5-6 YTL arasında alıcı bulması bekleniyor" dedi.

Gür, 1925 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan THK'nın kurban derisi ile fitre-zekat toplama yetkisine kanunen haiz bir kurum olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"THK, bu yolla topladığı gelirlerinin yüzde 60'ını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ve Türkiye Diyanet Vakfı'na belli oranlarda dağıtıyor, geriye kalan meblağ ile devlet kaynaklarını kullanmaksızın, sivil havacılık, izcilik, havadan ilaçlama ve orman yangınlarını söndürme alanlarında faaliyetlerde bulunuyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber