Gurbetçilere gümrükte cep telefonu kolaylığı geliyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yılbaşından itibaren yurt dışındaki vatandaşların yurda girişte cep telefonlarını gümrük memurluğuna ibraz etmesi koşulunun kaldırıldığını, cep telefonların bir defaya mahsus kayıt ettirilmesi durumunda sorunsuzca kullanılabileceğini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışındaki vatandaşların yurda gelişlerinde cep telefonlarını kolay bir yöntemle kayıt altına alıp kullanabileceklerine belirtti.

Yıldırım, 1 Ocak 2007'den itibaren geçerli olmak üzere, yurda girişte cep telefonlarının gümrük memurluğuna ibraz edilmesi koşulunun kaldırıldığını ifade etti. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yurda giriş yapan vatandaşımız pasaportunun yurda giriş yaptığını gösteren mühürlerin bulunduğu sayfası ve kimlik sayfasının fotokopisi ile herhangi bir GSM işletmecisinin abone kayıt merkezine başvurarak, cep telefonlarını kayıt altına alabileceklerdir. Ancak bir kişi bir takvim yılında sadece bir adet cep telefonunu yurda geldiğinde kayıt altına alabilecektir.

Sağlanan kolaylıkla, yurt dışındaki vatandaşlarımız, yurt dışından beraberinde getirmiş oldukları cep telefonlarını bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırmaları halinde Türkiye'de bulundukları sürece ve ülkemize tekrar yapacakları ziyaretlerinin tümünde sorunsuzca kullanabileceklerdir. Böylece, Türkiye'deki GSM operatörlerinden almış oldukları SIM kartlarını da aynı telefonlarında kullanabilmelerine yönelik sıkıntılar ortadan kalkacaktır."

"İŞLEM BASİTLEŞTİRİLMİŞTİR"

Yurtdışında yaşayan vatandaşların, yurtdışından getirdikleri cep telefonlarına Türkiye'de yerleşik bir GSM operatöründen aldıkları SIM kartlarını, telefonlarını kayıt altına almadan yerleştirdiklerinde, Telekomünikasyon Kurumunda kurulu bulunan sisteme bu telefonların kayıt dışı kaldıklarına yönelik bir uyarı geldiğini anımsatan Yıldırım, bu şekilde vatandaşların telefonlarının bloke olduğunu belirtti. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın bu problemi yaşamamaları için, Türkiyemize geldiklerinde yurtdışından getirdikleri cep telefonlarına yerli bir SIM kartı telefonlarına yerleştirmeden önce, SIM kartın sağlandığı GSM operatörünün abone merkezinde kayıt altına almalarını önemle hatırlatırız. Bakanlık olarak bu uygulamaya gitmemizin nedeni, ülkemizde kaçak cep telefonlarının neden olduğu kriminal ve kanun dışı olayların önüne geçilmesidir. Vatandaşlarımızın bunu anlayışla karşılayacağını umut ederiz. Bu uygulama ile neden olunan rahatsızlık nedeniyle de özür dileriz. Bu yeni uygulama ile yurtdışından getirilen cep telefonların kayıt altına alınması işlemi basitleştirilmiş ve kolaylaştırılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber