Bingöl'de 26 okula beyaz bayrak asılacak

Bingöl'de temizlik ve hijyen kriterlerini uyguladığı belirlenen 26 okula beyaz bayrak verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2016 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de 26 okula beyaz bayrak asılacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" Projesi kapsamında denetlenen ve temizlik ile hijyen kriterlerini karşılayan 26 okula beyaz bayrak ve sertifika verilmesi dolayısıyla TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulunda tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, öğrencilere eğitim verilirken, tek yönlü eğitim yerine, çok amaçlı bir eğitim vermeyi hedeflediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

''Emanet olarak aldığımız yavrularımızın evde olduğu gibi çok sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim, öğretimlerine devam etmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız bütün okullarımızı en iyi şekilde düzenlemek, eğitim ve öğretim açısından uygun ortamlar sağlamaktır. Bunlar, insan ve kişi sağlığı için oldukça önemlidir. Bu çalışmaları yaparken öğrencilerimize temizlik alışkanlığını kazandırmış oluyoruz ve çocuklarımıza da bir model olma yolunda çaba sarf ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde çok güzel ve çok anlamlı çalışmalar yapıldı. Bu yıl da temizlik ve hijyen açısından sağlıklı okullar olduğu tespit edilen 26 okul, beyaz bayrak ve sertifika almaya hak kazandı.''

Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ise, beyaz bayrak dışında bu yıl ilk defa ''Beslenme Dostu Okul'' Projesi hazırladıklarını söyledi.

Söyiler, şöyle konuştu:

''Bu yıl 'Beslenme Dostu Okul' diye bir projemiz daha var. Bunun sertifikası da Milli Eğitim Bakanlığı ile Halk Sağlığı kurumu tarafından veriliyor. Bu yıl bir okulumuz beyaz bayrakla beraber Beslenme Dostu Okul ödülünü almaya hak kazandı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde diğer okullarımız da bu ödülü almaya hak kazanırlar.''

Konuşmanın ardından anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 26 okula İl Milli Eğitim Müdürü Engin ile Halk Sağlığı Müdürü Söyiler tarafından beyaz bayrak verildi, ''Beslenme Dostu Okul'' ödülü ise Turgut Özal Anaokuluna verildi.

Bingöl'de, 2014 yılında 13 ve 2015 yılında 18 okula beyaz bayrak verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber