İhtilafın bitmesi için her türlü destek verildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhtilafın bitmesi için her türlü destek verildi

"Suriye'de halkın meşru beklenti ve taleplerini karşılayacak gerçek bir siyasi geçiş sürecine ve ihtilafın sona erdirilmesi için siyasi bir çözüme ihtiyaç vardır" diyen Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Türkiye için temel hedef her zaman Suriye'ye kalıcı istikrar getirmek, gerçek bir siyasi geçişle Suriye'de ihtilafın sona erdirilmesini sağlamak olmuştur. Fırat Kalkanı harekatı dahil, Suriye konusundaki söylem ve eylemlerimize baktığınızda tutumumuzda bir değişiklik olmadığı anlaşılacaktır."

'Dönebilecekler'

Suriye'de yaklaşık 6 yıldır devam eden ihtilafın sona ermesi için ülkemiz bugüne kadar her türlü çabaya destek vermiştir. Bu ihtilafın siyasi bir çözümle sona erdirilmesi ertesinde, Türkiye gerek siyasi gerek toplumsal köprülerin yeniden tesis edilmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapacaktır.

Suriye'de gerekli güvenlik koşullarının oluşmasının ardından Türkiye'deki Suriyeliler arzu ettikleri takdirde ülkelerine gönüllü bir şekilde geri dönebileceklerdir."

Kerry ile görüştü

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Çavuşoğlu'nu telefonla aradı.

Görüşmede, Suriye'de ateşkes temin edilmesine yönelik çalışmalar, IŞİD ile mücadele başta olmak üzere bu ülkedeki güncel durum değerlendirildi. Musul operasyonu ile ilgili gelişmeler de ele alındı.

MERİÇ TAFOLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber