Kart bilgilerini çalan bankacı gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da görev yaptığı bankada hesabı olan müşterilerin bilgilerini çalarak, yaptırdığı kartlarla 18 bin YTL dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen Kuzey G. ve Tevfik B. gözaltına alındı.

İstanbul'da bir banka avukatı olan Ahmet İrez, müşterilerinin şikayeti üzerine hesaplarındaki yüksek miktarda harcamaları inceledikleri ve bunların müşteriler tarafından yapılmadığını söylemesi üzerine polis soruşturma başlattı. Yapılan incelemede bilgileri dışarı çıkaran kişinin, bankanın Operasyon Merkezi Kredi Kartlar Basım Bölümü'nde uzman yardımcısı olarak çalışan Kuzey G. olduğu ve bu bilgileri Tevfik B.'ye verdiği belirlendi.

Ümraniye'de ikametlerine gerçekleştirilen operasyonda G. ve B., yakalanarak gözaltına alındı. Bankadan bilgileri kopyaladığı iddia edilen Kuzey G.'nin ifadesinde suçunu kabul ettiği öğrenilirken, ifadesinde "Arkadaşımla konuşurken yaptığım işten bahsetmiştim. O da bana 'Sen bilgileri getir ben işi hallederim. Zaten sen bankadan kaç lira alıyorsun' dedi. Baskı yapınca bilgileri kendisine götürdüm. Ama kartlardan çekilen miktardan ben hiç para almadım" dediği öğrenildi. Tevfik B.'nin susma hakkını kullandığı öğrenilirken, kartların basımı için anlaştığı kişilerin araştırıldığı belirtildi. G. ve B.'nin 20 banka müşterisinin bilgilerini kullanarak kopyasını oluşturdukları kartlar ile toplam 18 bin YTL nakit para çektikleri öne sürüldü.

G.'nin bankadan aldığı müşterilerin bilgileri ile yapılan ve kullanılan diğer kartlar ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan G. ve B. adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber