Nemada, Devlet Katkısını Alamayanlar Hazine'den Açıklama Bekliyor

Kendi isteğiyle nema sisteminden çıkanlara, alamadıkları Devlet katkılarının ödenmesine imkan sağlayan düzenleme, 26/12/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak sözkonusu düzenleme açık olmayıp aradan geçen 15 günlük süre zarfında da hiçbir açıklama yapılmamıştır. Hazine Müsteşarlığının yapılacak iş ve işlemleri gösterir bir tebliğ yayımlayarak açık olmayan hususları detaylandırıması gerekmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26/12/2006 tarih ve 5568 sayılı "Kamu Finansmanı Ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Çalışanların Tasarruflarını Teşvik Hesabının Tasfiyesi Ve Bu Hesaptan Yapılacak Ödemelere Dair Kanun, Yatırımların Ve İstihdamın Teşviki İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Büyükşehir Belediyesi Kanunu İle Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun" 4 üncü maddesi hükmü uyarınca, devlet katkısını alamayanlara ödeme yapılacaktır.

Düzenlemeye göre, nemaların devlet katkılarının hak sahiplerine başvuru halinde defaten ödenmesi gerekmektedir. Ancak Kanun maddesinde, başvurunun nereye yapılacağı konusunda bir açıklama bulunmamaktadır. Örneğin başvurular Hazine müsteşarlığına mı, çalışılan kuruma mı, ziraat bankasına mı yapılacağı belli değildir. Müracaat yerinin bir an önce açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Aksi halde çok sayıda gereksiz dilekçe kamu kurumlarının evrak birimlerine yığılacaktır.

Yine değerlemenin Şubat sonu itibariyle yapılacağı madde metninde belirtilmiş olmasına rağmen, kişisel başvurunun ne zaman yapılacağına ilişkin olarak bir sınırlama ve belirtilen bir tarih bulunmamaktadır. Müsteşarlığın en kısa zamanda bir duyuru yaparak bu hususu açıklığa kavuşturması gerekmektedir.

Başvuru mercii ve zamanı belirli olmamakla birlikte konuya ilişkin olarak hazırlandığımız örnek dilekçe için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber