Belediyenin kasası soyuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Zeytinbağı Belde Belediyesinin kasasından, işçi ve memurların ocak ayı maaşları olan 13 bin YTL'nin çalındığı bildirildi.

Gece yarısı belediye binasına meclis salonunun penceresinden giren kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, muhasebe odasındaki masanın çekmecesinden aldıkları anahtarlarla açtıkları çelik kasadan, işçi ve memurlara bugün ödenmek üzere kasada tutulan 13 bin YTL'yi çalarak kayıplara karıştı.

Temizlik için sabah erken saatlerde belediyeye gelen görevliler tarafından fark edilen durum, Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan ve jandarma yetkililerine bildirildi.

Olay yerine gelen Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, binada araştırma yaptı, belediyenin bina girişi ve caddeyi kontrol altına alan güvenlik kameraları ile çevredeki esnafa ait kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler, belediye çalışanlarının ifadelerine de başvurdu.

İHMAL İDDİASI

Belediye Başkanı Ali Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hırsızlığın belediyeye zarar vermek adına değil personel maaşlarına yönelik gerçekleştirildiğini iddia etti.

İşçi ve memurlara ait 13 bin YTL'nin, belediye muhasebecisi tarafından Vakıflar Bankası Mudanya Şubesi'nden dün öğle saatlerinde alındığını belirten Turan, maaşların gününde dağıtılmayarak kasaya konulmasını ve kasaya ait anahtarın çekmecede bırakılmasını ?ihmal? olarak değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber