Kumpas davaları kuryelerle ABD'ye gönderilmiş

Kamuoyunda kumpas davaları olarak bilinen Balyoz, Askeri Casusluk gibi dava dosyalarının özel kuryelerle ABD'ye gönderildiği ortaya çıktı. FETÖ'nün 'Yargıtay imamı' Yargıtay Üyesi İlyas Şahin'in de bazı dosyaları bizzat ABD'ye götürüp, oranın talimatıyla sonuçlandırdığı belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2016 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kumpas davaları kuryelerle ABD'ye gönderilmiş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, örgüt üyelerinin tespiti konusunda çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, "Örgütle iltisakı, münasebeti olan ve bununla ilgili somut deliller bulunan hiç kimseyi bu soruşturma kapsamında yargıda tutmamaya kararlıyız. Bu HSYK Genel Kurulu'nun Türk milletine sözüdür." dedi.

Bir başka soru üzerine de Başkanvekili Yılmaz, kamuoyunda kumpas davaları olarak bilinen Balyoz, Askeri Casusluk gibi dava dosyalarının özel kuryelerle ABD'ye gönderildiğinin ifadelerden anlaşıldığına dikkati çekti.

Yılmaz, bir başka soruya ise "Yargıtay'daki dairelerin bile özenle yapıldığı, önemli dairelerden 9. Ceza, 4. Hukuk gibi dairelerin örgüt üyeleri tarafından oluşturulduğu beyanlarla sabit zaten. Yargıtay'daki önemli dairelerin örgüt militanlarının çoğunluğunu sağlayacak şekilde oluşturulduğu beyanlarla sabit." yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber