Eroğlu: Odundan 2,7 milyar lira gelir elde edildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dünyada pek çok ülkede orman varlığı hızla azalıyor. Türkiye'de 2002'de 20,8 milyon hektar olarak aldığımız orman alanını şu anda 22,3 milyon hektara çıkardık. Bir buçuk milyon hektar yani 15 milyon dekar orman alanı artmıştır. Bunun tapusu da var." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2016 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Odundan 2,7 milyar lira gelir elde edildi

Eroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2017 yılı bütçesi üzerine sunum yaptı.

- "Odundan 2,7 milyar lira gelir elde edildi"

Eroğlu, 2016'da 20 milyon metreküplük odun hammaddesinin hazırlanarak, ekonomiye kazandırıldığını ve 2016'da 2,7 milyar lira gelir elde edildiğini belirtti.

Çölleşme ile mücadele hakkında bilgileri de paylaşan Eroğlu, "Bu yıl 667 bin dekar alanda erozyonla mücadele çalışmasını yürütüyoruz. Hemen hemen bitti yıl sonu hedefleri. Bu yıl sonuna kadar 800 bin dekara çıkaracağız. Bu çok önemli. Toprakları artık kaybetmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sel, çığ ve heyelanla mücadeleye ilişkin yeni bir misyon başlattıklarını, AFAD ve ilgili bakanlıklar, belediyeler gibi bütün kurumlarla iş birliği halinde havza bazlı çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Bakan Eroğlu, bu kapsamda önümüzdeki hafta Rize'de ulusal büyük bir kongrenin toplanacağını bildirdi.

Sellere yüzde 90 oranında çare bulduklarını kaydeden Eroğlu, heyelanları önlemek için şu anda 13 heyelan kontrol projesi, 10 tane çığ kontrol, 223 tane yukarı havza sel kontrol projesinin yürütüldüğünü açıkladı.

Türkiye'nin çölleşmeyle mücadele alanındaki çalışmalarının dikkati çektiğini vurgulayan Eroğlu, BM'nin çölleşme ile mücadeleye yönelik taraflar konferansının geçen yıl Ankara'da gerçekleştirildiğini anımsattı.

Eroğlu, Afrika'da yürütülen "Yeşil duvar" çalışmalarına yönelik her türlü desteğin verildiğini, BM Kuzey Akdeniz Bölgesi Koordinasyon Merkezi'nin de İstanbul'da açıldığını belirtti.

Burcu Çalık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber