'Mahkemece aklandığı halde görevine dönemiyor'

Özkoçak, "Atama kriterleri hatalı olduğu gerekçesi ile bazı öğretim elemanları mahkemece aklandığı halde görevine dönemiyor.

Haber Giriş : 16 Kasım 2016 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mahkemece aklandığı halde görevine dönemiyor'

Yurdagül UYGUN

ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, yüzde 1.5 ile tüm kamu personeli içindeki en düşük ihraç oranının araştırma görevlilerinde olduğunu belirterek, buna karşın bazı çalışanların istifa ettirtildiğini söyledi.

İHRAÇ YERİNE İSTİFA ETTİRİLİYORLAR

Bank Asya'da yüklü parası olan akademisyenin bir vesile ile görevine döndüğünü, buna karşılık AB projesinden 3 bin TL olan diğer bir öğretim elemanının işine son verilebildiğini anlatan Özkoçak, şöyle devam etti: "Ya da atama kriterleri hatalı olduğu gerekçesi ile bazı öğretim elemanları mahkemece aklandığı halde görevine dönemiyor. Daha da vahimi KHK ile ihraç yerine istifa ettirilerek olayı kapatma yöntemi uygulandığı söyleniyor. Bu yöntemleri uygulayan komisyonlar için ne tür işlemler yapılması düşünülüyor? Bu iddialar doğru ise kriptolar serbest demektir, bu durumda YÖK ne yapacak? KHK da olmaması gereken ÖYP'li öğretim elemanları halen yeni KHK da durumlarının düzeltilmesi bekleniyor. Biz inatla soruyoruz neden #öyp50d oldu? Kim kendini kurtarmak adına bunu yaptı? Binlerce ÖYP'li öğretim elemanı neden çaresizliğe terk edildi?

Bu ve benzeri sorunların üzerine gidilmezse Akademide başarısız darbe girişimi sonrası FETÖ ve kriptoları üzerinden hükümet eli ile darbe yaşanacağı görülüyor. Özellikle Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli'nin alanı olmayan akademi konusunda daha hassas olması, paydaşların fikirlerini alması ve telafisi mümkün olmayan sonuçları doğuracak KHK maddelerinden kaçınması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü çıkan bir KHK'nın düzeltilmesinin aylar aldığını ve masumların, devletine bağlı vatanseverlerin en ağır darbeyi aldığını hepimiz görmekteyiz. Yasamanın 'Evet' dediği 674 KHK 49.maddenin değişmemesi maalesef bizleri korkuttu ve atılan hatalı adımların Türkiye Cumhuriyeti'ne ağır sonuçlar doğurmasından korkuyoruz. Devletimize güvenimiz tamdır ve gereken adımların atılacağından şüphemiz yoktur."

Sözcü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber