MHP'li Yalçın: CHP adaletin temeline dehliz açmaktan vazgeçmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'nin, mağduriyet küreğiyle adaletin temeline dehliz açmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2016 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'li Yalçın: CHP adaletin temeline dehliz açmaktan vazgeçmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yazılı açıklamasında, yıllardan beri "anamuhalefet limanına demir atmaktan gövdesi çürüyen CHP'nin; bir süredir politikanın dalgalı sularına ağ attığı, tamtakır kalmış ambarını doldurmak üzere açıldığı sularda dümeni kilitlenmiş takalar gibi seyrettiği" benzetmesinde bulundu.

Meclis'in herhangi bir konuda irade beyan etmesinin CHP için fobi, halka gidilmesi ihtimalinin kabus olduğunu savunan Yalçın, "Kuruluşu halka ve onu esas alan bir programa dayanan, adında da halk kelimesi bulunan CHP, Meclis'ten ve milletten kaçan, halktan kopuk bir parti haline gelmiştir." görüşünü savundu.

Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"CHP, mağduriyet küreğiyle adaletin temeline dehliz açmaktan vazgeçmelidir. Türkiye'nin bütünlüğüne ve milletimizin bekasına kasteden teröristlerin hak ettikleri cezadan kurtulmak için gelecekte bu geçidi kullanmak isteyeceğini hesap etmelidir. Şeytanın avukatlığını yapmak yerine ortak aklın, milli iradenin hakimi, toplumsal bir zaruret olan milli mutabakatın savcısı olmalıdır."

"CHP müzeye kaldırılacak"

Semih Yalçın, milletin CHP'yi "demokrasi tersanesine çekip, eski rengine boyayarak müzeye kaldıracağını" savunarak "CHP, PKK'nın siyasi temsilcisi konumundaki HDP'nin hamiliğinden vazgeçmeli, FETÖ/PDY'ye zımni payanda olmaktan kaçınmalıdır." diye konuştu.

Cüneyt Ateş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber