Sağlık Bakanlığı Müfettişlerinin Oturacak Yeri Yok

2005 yılında alınan bir kararla SSK'ya bağlı hastaneler Sağlık Bakanlığına devredildi. Bu devir sonrasında oluşan iş yükünü karşılayabilmek ve denetim etkinliğini arttırabilmek amacıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan müfettişlerin Sağlık Bakanlığına müfettiş olarak geçirilmesine imkan sağlayan bir Kanun çıkarıldı. Ancak, Teftiş Kurulu Başkanlığı gerekli planlamayı yapmadığı ve gerekli tedbirleri almadığı için 100'ü aşkın müfettiş ve müfettiş yardımcısının çalışabileceği bir ortam sağlanamamıştır. Devamı için başlığa tıklaınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılı Temmuz ayından bu yana yaşanan bir sorunu, sitemizde haber düzeyinde ele almak için, sürekli bir erteleme yapıyoruz. Bu sorun Sağlık Bakanlığındaki müfettişlerin oturacak yer sorunudur. Ancak temmuz ayından bu yana yaşanan bir soruna çözüm bulunabileceğini düşünürken hiçbir gelişme olmamıştır.

Hastanelerin devrinden önce toplam 85 Sağlık Bakanlığı müfettişi bulunmaktaydı. 2005 Temmuz ayındaki Kanuni düzenleme sonrasında, diğer kamu kurumlarındaki 90 kadar müfettiş Sağlık Bakanlığına geçti, ayrıca 25 müfettiş yardımcısı alındı. Ancak gerek devir sonrasında alınan müfettişler gerekse de yeni alınan müfettiş yardımcılarının Teftiş Kurulu Başkanlığında oturacak bir yeri bulunmamaktadır.

Motivasyonu etkileyen ve çalışma barışını bozan bu uygulamaya ilişkin olarak gerek Teftiş Kurulu Başkanlığının gerekse de Sağlık Bakanlığının bir an önce gerekli tedbirleri alması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber