Bilim adamlarından YÖK'e bütçe tepkisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2007 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılan YÖK'ün bütçe görüşmelerine YÖK başkanının katılmamasına tepki gösterdi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, yaptığı açıklamada, TBMM'deki YÖK'ün bütçe görüşmelerine YÖK başkanının bizzati katılarak haklarını savunmalarını beklediklerini ifade etti. Prof. Dr. Öztürk, YÖK başkanının toplantıya katılmamasının bilim adamlarını üzdüğünü dile getirerek, öğretim üyelerinin her türlü imkanlarının iyileştirilmesi adına başkanın katılarak görüş beyan etmesi gerektiği ve uzlaşma aramasını beklediklerini ifade etti. Öztürk, başta öğretim üyelerinin özlük hakları olmak üzere bilimsel araştırmalara verilecek destek için meclisteki YÖK bütçe görüşmelerinin önemli olduğunu hatırlatarak, "YÖK başkanı bizzati bu görüşmelere katılması gerekirdi. Üniversitelerimizin büyüyüp gelişmeleri, öğretim üyelerimizin özlük hakları ve ekonomik durumlarının düzeltilebilmesi için gerekli girişimlerin yapılması, öğretim üyelerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, yurt içi ve yurt dışı araştırma ve geliştirme ödeneklerinde artış yapılması adına meclisteki bütçe görüşmelerinde beyanda bulunması gerekirdi. Bu konularda yapılacak beyanla birlikte uzlaşma zemini aranarak iyileştirmeler sağlanabilirdi" diye konuştu.

Öztürk, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş'ı ziyaret ettiklerini ifade ederek, Garanti bankasından maaş alan öğretim elemanlarının maaşlarından her yıl kredi kartı için 30 YTL kesintiler olduğu yönündeki bilgiyi aktardıklarını söyledi. Öztürk, Garanti Bankası ile yapılan sözleşme ile öğretim üyelerinin yatırılacak ücretleri karşılığında üniversiteye para verildiği şeklindeki duyumlarla birlikte bu miktarın yaklaşık 1.3 trilyon lira olduğu ve yapılan kesintilerin de geri iade edilmesi konusunda görüş beyan ettiklerini belirtti. Öztürk, banka ile ilgili diye getirdikleri bu sıkıntının çözümü noktasında girişimlerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cengiz Utaş'ın, bundan sonra para alınmayacağı ve alınan ücretlerinde geri iade edileceği bilgisini verdiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber