Başbakan'ın TOKİ jesti lüks ev alanlara da yaradı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emlak Bankası'ndan devredilen ve enflasyona endeksli olarak satılan konutların bu yıla ilişkin taksitleri de enflasyon düşük çıktığı için artırılmadı

Geçen yılın ikinci yarısında üretici fiyatları endeksinin düşmesi, Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) konut alan yoksul ve dar gelirli vatandaşları değil, lüks konut alan vatandaşları da olumlu etkiledi. Emlak Bankası'ndan devreden ve enflasyona endeksli olarak satılan konutların bu yılın ilk yarısına ilişkin taksitleri, geçen yılın ikinci yarısındaki enflasyon ?'sıfır'' gerçekleştiği için artırılmadı. Böylece, TOKİ'den lüks konut alan vatandaşlar da (Haziran- Aralık 2006 ve Ocak-Haziran 2007) toplam bir yıl süreyle aynı taksiti ödemiş olacak. Hükümetin bu yılki enflasyon hedefinin yüzde 4 olduğu dikkate alınırsa, bu yılın ilk yarısında da geçen yıla göre enflasyon düşerse, enflasyona endeksli taksitlerle konut alanların taksiti yine değişmemiş olacak.

YOKSULA YAPILDI ZENGİN DE KAZANDI

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, ?'Her zaman üretici fiyatları yüksek çıkardı, bu kez düşük çıktı. Yoksula yapılan uygulamadan zengin de yararlanmış oldu'' dedi. İnşaat maliyetlerinin her zaman genel enflasyondan yüksek artmasını dikkate alarak, lüks konutlar satılırken, enflasyona endeksli satış yapıldığını belirten Erdoğan, ancak son dönemlerde üretici fiyatlarının düşmesinin, enflasyonun gerilemesine neden olduğuna işaret etti. Bayraktar, ?'İdare gelirlerini enflasyona karşı korumak amacıyla getirilen satış sistemi bu sefer gelir kaybına neden oldu. Yağmur yağacak diye şemsiye alırsınız ama o gün yağmur yağmaz. Bu da onun gibi oldu'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber