MEB, 3 bin 592 öğretmeni göreve iade etti
MEB, 3 bin 592 personeli göreve iade ettiğini duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanan 3 bin 592 personelin göreve iade edildiklerini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu şekilde
"Bakanlığımız kadrolarında görev yapan personelden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137. maddesi gereğince görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanan 3592 personelin 02.12.2016 tarihi itibariyle görevden uzaklaştırma tedbiri kaldırılmıştır"
İadelerin genel olarak sendikal eylem nedeniyle açığa alınan personeli kapsadığı tahmin ediliyor. MEB geçen hafta da 6 bin personeli görevine iade etmişti. Geçen hafta göreve iade edilen personel de yine sendikal eylem nedeniyle açığa alınan personeli kapsıyordu
Eğitim-Sen'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre iadelerin 1444'ü Diyarbakır, 1453'ü Mardin, 180'i Van ve 162'sinin de Gaziantep olduğunu açıkladı.
MEB (@tcmeb) 2 Aralık 2016