Danıştay'dan imamın istemine ret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, evlilik dışı ilişki yaşadığı gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği gereği işine son verilen imamın, yönetmeliğin ilgili maddesinin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Bir kadınla evlilik dışı ilişki yaşadığı iddia edilen imam A.K'nın işine, 25 Ağustos 2004 tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinde yer alan ?ortak nitelik? şartını görevdeyken kaybettiği gerekçesiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca son verildi.

İmam A.K, işine son verilmesine ilişkin işlem ve bu işlemin dayanağı olan söz konusu yönetmeliğin 5. maddesinin ilk fıkrasının ?ortak nitelik? şartını düzenleyen tümcesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Danıştay 12. Dairesi, işlem ve dava konusu hükmün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti. Davacı imam, karara itiraz ederek 12. Daire'nin kararının kaldırılmasını ve yürütmenin durdurulmasına karar verilmesini istedi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, imam A.K'nın itiraz gerekçelerini yerinde görmeyerek oy çokluğuyla reddetti.

?İSLAM TÖRELERİNE UYGUNLUĞUNUN BİLİNİR OLMASI ŞART?

Söz konusu yönetmeliğin 5. maddesinde, yönetmelik kapsamına giren kadrolara atanacaklarda aranan genel ve özel şartlar sıralanıyor.

Söz konusu maddede, bu yönetmelikte yer alan kadrolara atanacaklarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesinin (A) bendindeki genel şartlar ile atanmalarında dini öğrenim yapmış olma niteliği arananlar için bu genel şartlar yanında, ?itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu? şeklinde ?ortak bir nitelik şartının aranacağı? da hükme bağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber