Şırnak'ta ikinci Göknel vakası: Askeri malzeme çalan başçavuşu ayrıldığı eşi ihbar etti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSKİ'de yaptığı yolsuzluklar boşanmak istediği eşinin ihbarıyla ortaya çıkan Genel Müdür Ergun Göknel olayı tekrarlandı. Askeri malzeme çalan başçavuşu ayrıldığı eşi ihbar edip yakalattı

SIrnak'ta İlkay A. adlı kadın 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Levazım Bölüğü'nde İdari İşler Astsubayı olan ayrı yaşadığı eşi Ahmet A.'yı, ?Tümen'den askeri malzeme çalıyor ve lojmanda saklıyor. Bunları daha sonra dışarıda satıyor' diye ihbar etti. Adana'da iki çocuğu ile birlikte yaşayan İlkay A, önceki gün Tümen Komutanlığı'nı telefonla arayarak, ?Ben Başçavuş Ahmet A.'nın eşiyim. Kocamın Tümen'de çevirdiği işlerle ilgili önemli bilgiler vereceğim ve ihbarda bulunacağım' dedi. Tümende görevli bir Albay'la görüştürülen İlkay A., ?Kocam bir süredir depodan askeri malzeme çalıyor ve bunları lojmanında saklıyor. Daha sonra da çaldığı malzemeleri dışarıda satıyor' dedi.

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERMİŞ

TÜMGENERAL Ahmet Yavuz'un talimatıyla ay başında emeklilik dilekçesi vererek yıllık izne ayrılan Kıdemli Başçavuş Ahmet A.'nın askeri lojmanlardaki evinde arama yapıldı.

Evde, altı dimamit lokumu, bir MP-5 şarjörü, 17 tahrip kapsülü, altı saniyeli fitil, savunma tipi el bombası bulundu. Malzemenin Tümen'den çalındığı ortaya çıktı. Kıdemli Başçavuş Ahmet A. askeri inzibat tarafından Adana'da gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Şırnak'a gönderildi. İfadesinde ?Bunları satmayacaktım. Emekli olacağım için anı olarak yanıma almak istedim' diyen Ahmet A. ?askeri malzeme çalmak ve saklamak' suçlarından tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber