Bursa'daki meslek lisesi eğitim kampüsü oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa'da Kırcılar Ticaret Meslek Lisesi'ne ek bina ve spor salonu yapılmasına ilişkin protokol, Vali Nihat Canpolat ile hayırsever işadamı Mustafa Kırcılar arasında imzalandı. Protokolle birlikte, Kırcılar Ticaret Meslek Lisesi'nin eğitim kampusüne dönüşmesi yönünde ilk adım atılmış oldu.

Protokol için valilikte tören düzenlendi. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar da katıldı. Protokole, Vali Canpolat ile hayırsever işadamı Mustafa Kırcılar imza koydu.

Protokole göre, Osmangazi İlçesi'nde bulunan ve Kırcılar Deri Kürk ve Sanayi A.Ş. tarafından yaptırılan Kırcılar Ticaret Meslek Lisesi'ne yine aynı kurum tarafından 8 derslikli ek bina ve spor salonu inşa edilecek. 2006 birim fiyatları ile yaklaşık 1 milyon 500 bin YTL'ye malolacak eğitim tesislerinin, 2007-2008 eğitim öğretim yılı başında hizmet vermesi bekleniyor.

İmza töreni sırasında bir konuşma yapan Vali Nihat Canpolat, "'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyasına başladığımız günden bu yana, Bursa'da 794 derslik yapıldı ve bu derslikler hizmete sokuldu. Kampanya çerçevesinde Bursa, Türkiye genelinde en önde giden il. İnşallah bu, artarak devam eder. Öğrenciler, eminim yapılacak spor salonundan gerektiği gibi istifade edecek, kötü alışkanlıklardan korunacaklar. Bu yatırımından dolayı hayırsever işadamı Kırcılar'a şükranlarımı sunuyor, öğrenciler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Hayırsever İşadamı Mustafa Kırcılar ise, mevcut meslek lisesinin yetersiz görülmesi üzerine ek bina yapmaya karar verdiklerini vurgulayarak, "Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmeleri en büyük arzumuz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar da, yapılacak olan ek bina ile birlikte 15 olan derslik sayısının 23'e çıkacağını hatırlatarak, yeni yatırımla birlikte derslik yetersizliği nedeniyle her yıl 150-200 öğrencinin kaydının geri çevrilmesinin önleneceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber