İçişleri Bakanı Aksu'dan 'lojman' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Aksu:

* "Lojman Veremediğimiz Polise 'Karakola Yakın Ev Tutun' Diye Tavsiyesinde Bulunuyoruz"

*Aksu, Doğu Ve Güneydoğu'da Görev Yapan Emniyet Personelinin Büyük Bölümünün 'Kiralık Evlerde' Yaşadığını Açıkladı

* Bakan Aksu, Bölgede Görev Yapan Emniyet Personelinin Sadece 14 Bin 801'inin Lojmanda Yaşadığını, 27 Bin 347'sinin İse Kiralık Evlerde Oturduğunu Kaydetti


İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski OHAL kapsamındaki Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan emniyet personelinin büyük bölümünün 'kiralık evlerde' yaşadığını bildirdi.

Bölgede görev yapan emniyet personelinin sadece 14 bin 801'inin lojmanlarda yaşadığını açıklayan Bakan Aksu, 27 bin 347 güvenlik görevlisinin ise 'kiralık evlerde' oturduğunu dile getirdi. Lojman yetersizliğinden yakınan Aksu, "Kirada oturmak zorunda kalan personele 'askeri birliklere ve polis karakollarına yakın ev tutun' tasviyesinde bulunuyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Şırnak'ın Beytüşebap İlçesi'nde geçtiğimiz aylarda bir güvenlik görevlisinin evine düzenlenen baskınla şehit olmasının ardından başlayan lojman tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in 'Eski OHAL illerinde görev yapan emniyet personelinin ne kadarı korunaklı lojmanlarda yaşıyor?' yönündeki sorusunu cevaplayan Bakan Aksu, bölgede görev yapan 14 bin 801 güvenlik personelinin lojmanlarda yaşadığını, 27 bin 374'ünün ise kiralık evlerde hayatını sürdürdüklerini açıkladı. Aksu, bölgedeki lojman yetersizliğinden dolayı güvenlik güçlerinin kiralık evlerde yaşamak zorunda kaldığına vurgu yaparak, "Lojman yetersizliğinden kiralık konutlarda oturmak zorunda kalan personele, askeri birlikler ile polis merkezlerine yakın güvenli konutlarda oturmaları tavsiye edilmektedir. Personelin buralara yönlendirilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca personele ve ailelerine, almaları gerekli kişisel emniyet tedbirleri konusunda periyodik aralıklarla brifingler verilmekte, toplantılar yapılmakta ve gerekli bilgilendirmeler uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir" dedi.

CHP'li Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle de bir soru önergesi verdi. Ersin, Başbakan Erdoğan'a 'Her an terör tehdidi altında yaşayan, eş ve çocuklarıyla birlikte 100 binden fazla kişi eden, 27 bin 374 güvenlik görevlisi için, neden korumalı lojman yapılmıyor? Personelin ve ailelerin canı Allah'a mı emanet?' diye sordu.

Öte yandan, hükümet, bölgedeki güvenlik personelinin tümünü 'lojman sahibi' yapmak için harekete geçmişti. TOKİ'yi devreye sokan Başbakan Erdoğan, güvenlik güçleri için bölgede 100 bin yeni konut inşa edilmesinin talimatını vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber