Toplanan ilaçlar derde derman oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan ilaç kampanyası 2007'de de devam ediyor. Yeni yılın ilk 25 gününde toplanan ilaçlarla 200 ihtiyaç sahibi hasta tedavi edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıldır sürdürdüğü ilaç toplama kampanyasına bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü İl İzci Kurulu Başkanlığı da destek veriyor. Sadece Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki değil tüm Bursa'daki okullarda yürütülen kampanya ile toplanan ilaçlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık poliklinikleri ve gezici sağlık aracında çeşitlerine göre ayrılıyor. Kampanyada toplanan, kullanım tarihi geçmemiş serumlar, tablet ve flakon ilaçlar ile açılmamış şurup, sprey ve damlalar gruplarına ayrıldıktan sonra ihtiyaçlar doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık poliklinikleri ve gezici sağlık aracı yardımıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Türkiye genelinde her yıl 500 milyon dolarlık ilacın çöpe gittiğini belirterek, kampanyanın önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yıldırım Kocabey, gerçekleştirdikleri ilaç toplama kampanyasıyla milli israfın da önüne geçildiğini vurguladı.

Kocabey, kampanyaya katılmak isteyenlerin kullanmadıkları ilaçlarını, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Caddesi Orhan Camii karşısındaki Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü'ne, Büyükşehir Belediyesi Acemler Polikliniğine ya da Kanalboyu Mahallesi Yonca Sokak'taki Milli Eğitim Bakanlığı İl İzci Kurulu Başkanlığı'na teslim edebileceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber