Bu ne tesadüf Başkan Bey

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acaristanbul ile ilgili tartışılan kararı veren Beykoz Encümen Başkanı Yüksel Baki'nin, Acarlar Hukuk Komitesi Üyesi Cumhur Yıldız'ın eski ortağı olduğu ortaya çıktı.

ACARİSTANBUL'da 138 villa için yıkım kararını vermeyen Beykoz Belediye Encümen Heyeti Başkanı Yüksel Baki'nin, Acarlar'ın Hukuk Komitesi Üyesi Cumhur Yıldız'ın eski ortağı ve avukat kardeşinin de halen Yıldız'ın Akademi Hukuk Bürosu'nda çalıştığı ortaya çıktı. Bu arada Çevre ve Orman Bakanlığı, encümenin kararının yasal dayanağının bulunmadığını belirterek, Beykoz Belediyesi'nin suç işlendiği ve kararın iptali için mahkemeye başvurulacağını açıkladı,

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Belediye Encümen Heyeti'nin Başkanı Yüksel Baki'nin, Acarlar'ın Hukuk Komitesi'nde görev alan Cumhur Yıldız ile bir dönem ortaklık yaptığı belirlendi. Cumhur Yıldız, Baki ile eski ortak olduklarını doğrularken, Acarlar'la ilgili hiçbir davaya bakmadıklarını söyledi. Yıkımı gündemde olan villalardan birinin sahiplerinden Mehmet Ziya Mocan'ın müvekkili olarak hukuk komitesinde bulunduğunu belirten Yıldız, Acarlardan hiçbir ücret almadığını da savundu. Hikmet Baki'nin, yanında maaşlı avukat olarak çalıştığını belirten Yıldız, "Hikmet Baki komitede bulunmuyor" dedi. Yıldız encümenin aldığı kararın da son derece hukuki olduğunu savundu. Encümen Heyeti Başkanı Yüksel Baki de Cumhur Yıldız'ın sözlerini doğruladı. Kendisi ve kardeşinin İsmet Acar'la vekalet ilişkisi bulunmadığını iddia eden Yüksel Baki, Acaristanbul davası ile eski ortağı Yıldız ve kardeşinin de içinde olduğu oluşumun baktığı davanın birbirinden farklı davalar olduğunu savundu. Acaristanbul'daki 138 villanın yıkımının hukuka uygun olmadığına ve Danıştay 6. Dairesi'nin kararının beklenmesi gerektiğini belirterek dosyayı İmar Müdürlüğü'ne iade eden encümende, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'e vekalet eden Yüksel Baki, "Hukuka uygun karar aldık" dedi. Yüksel Baki, Yıldız'ın yanında çalışan kardeşinin kendisini bağlamayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber