Darbe salası Sızır Kasabası'nı böldü

SİVAS'ın Gemerek ilçesine bağlı Sızır kasabasında15 Temmuz gecesi imamın sala okumasını engellediği iddia edilen 9 kişiye 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım, tehdit, hakaret, direnme ve ibadethaneye zarar verme' suçlamasıyla dava açıldı. Sanıklar ise imamın Gülen cemaatiyle ilişkili olduğunu öne sürdü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2017 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe salası Sızır Kasabası'nı böldü

İsmail SAYMAZ

Sızır Merkez Camisi imamı Mustafa Ceylan, darbe teşebbüsü sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklaması üzerine sala okumak için camiye gitti. Ceylan, cami içindeki kabinde sala okurken, Ethem Ulutaş ve Emre Kekeç içeriye girdi. İddiaya göre Ulutaş ve Kekeç, "Sen kimsin sala okuyorsun, sabahleyin hesaplaşacağız, işiniz bitti" dedi. Üç kişi de sala okunan kabinin önünde durup araya girdi. Ceylan da salayı yarıda bıraktı. Camide başlayan tartışma kasaba meydanına taştı. Birbirleriyle akraba ve köylü olan iki grup, kaymakam ve belediye başkanının araya girmesiyle yatıştırıldı. Bir hafta sonra 9 şüpheli gözaltına alındı.

'ZAMAN BAYİSİYDİ'

Şüphelilerden Ethem Ulutaş ifadesinde, özetle "İmamın cemaatçi olduğunu bildiğim için böyle bir günde hem darbe girişiminde bulunup hem de darbeye karşı sala okumasının doğru olmadığını söylemek için kasaba meydanına indim. İmamın kardeşleriyle birlikte işletmiş olduğu market, Zaman gazetesi ile Sızıntı dergisinin bayisidir" dedi.

Şüpheli Şevki Kabasakal meydanda toplanan 150 kişinin iki grup halinde birbirine bağırdığını belirterek, "Bunun nedeni, imamın paralel yapı ile ilgisinin olduğunu düşünmelerinden dolayıdır. Kendisi uzun yıllar Sızır'da Zaman gazetesi dağıtımı yaptığından halk onu pek sevmez" diye konuştu.

İmam Ceylan ise ifadesinde, salanın giriş kısmını okuduğu sırada bir kişinin kapıyı tekmeleyerek, "Sen kimin salasını veriyorsun, sala vermeyi şimdi göreceksin, sen kimsin, sabah görüşeceğiz darbe oldu" dediğini, araya vatandaşlar girdiği için darp edilmediğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber