Belediye Başkanı zimmetten tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜTAHYA'nın Emet ilçesine bağlı Örencik beldesinin AKP'li belediye başkanı Hakkı Keleş ile 2 belediye görevlisi, ?ihale şartlarını yerine getirmemek, evraklarda usulsüzlük ve zimmet' suçlamasıyla tutuklandı.

Örencik Belediyesi'nin bazı meclis üyeleri, AKP'li Belediye Başkanı Hakkı Keleş hakkında ?yolsuzluk yaptığı' iddiasıyla şikayette bulundu. Şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan gelen müfettişler soruşturma yaptı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Hakkı Keleş, Belediye Muhasebe Müdürü Erol Örnek ile tahsildar Cahit Yalçın Yıldız bugün Emet ilçe Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. Savcı, belediye başkanı ile 2 belediye görevlisini tutuklamaları istemiyle Sulh ceza Mahkemesi'ne sevk etti.

Emet Sulh Ceza Mahkemesi, ?Nitelikli zimmet, ihale şartlarına uymama, usulsüz ödeme yapma ve evraklarda usülsüzlük'le suçlanan Örencik Belediye Başkanı Hakkı Keleş, Muhasebe Müdürü Erol Örnek ile belediye tahsildarı Cahit Yalçın Yıldız'ın tutuklanmasına karar verdi. Başkan ve 2 belediye görevlisi cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber