Trabzon Vali Vekili: O deyimi ?alın yazısı' anlamında kullandım

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON Vali Vekili Vural Demirtaş, ziyaretine gelen İtalyan heyete, Rahip Andrea Santoro'nun vefatı ile ilgili olarak söylediği, ?Akacak kan damarda durmaz'' deyimi ?Alın yazısı' anlamında kullandığını söyledi.

Trabzon Vali Vekili Vural Demirtaş, Rahip Andrea Santoro'nun ölüm yıldönümü nedeniyle Trabzon'a gelen İtalyan Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Camillo Ruini ve diğer görevlilerin kendisini ziyareti sırasında, ?Acınızı paylaşıyoruz. Cinayet olayını hiçbir Trabzonlu tasvip etmedi. Ben 3 yıldır burada görev yapıyorum. Herkes derin üzüntü duydu. Fakat ne yazık ki bu olay oldu. ?Akacak kan damarda durmaz' derler. Oldu bir kere ama ilimizden iyi duygularla ayrılacağınız için mutluyuz'' dedi.

Vali Demirtaş, bu konuda kendisine yöneltilen bir soru üzerine kütüphaneye talimat verdiğini anlatırken, ?Bu atasözü ve deyimin anlamlarını bulmalarını istedim. Bakalım el mi haklı bey mi haklı? Bu konuyla ilgili ne yazarlarsa yazsınlar yapacak bir şey yok. Ben o sözü ?alın yazısı' diye söyledim. O sözcükler, ?Damdan düştü öldü', ?Denize girdi boğuldu' gibi insanın kaderinde ölüm olduğunu anlatmayı amaçlamıştı'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber