MEB Müsteşarı Necati Birinci hakkında 6. dava

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, daha önce hakkında 5 kez iddianame hazırladığı, "görevde keyfi davranmak" suçundan hakkında Yargıtay tarafından alınmış kamu hizmetlerinden yasaklama kararı olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Necati Birinci hakkında 6. davayı da açtı.

Başsavcı Ok, son iddianamesinde Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'a ilişkin yargı kararlarına karşın "görevi kötüye kullanmak" suçundan, Birinci ile birlikte MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın da yargılanmasını talep etti. Gerekçe olarak da, yargı kararıyla Erzurum'daki görevine döndürülen Budak'ın Bakanlıkça bu kez Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanması konusunu gösterdi. İddianamede Kaya ve Birinci hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

5 DAVADA CEZA ALDI

Müsteşar Birinci, görevinden alınarak Bakanlık Merkez Teşkilatı'na çekilen Budak'ın göreve dönmesini öngören yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle bugüne kadar biri Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda onanan toplam beş davadan ceza almıştı. Birinci, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Sezgin'in şikayeti üzerine ise 10 gün önce "görevde keyfi davranmak" suçundan 11 ay 20 gün hapis, 11 ay 20 gün kamu hizmetlerinden yasaklama cezasına çarptırılmıştı. Hapis cezasını 3 bin 850 YTL para cezasına çeviren Yargıtay 4. Ceza Dairesi, para cezası ve kamu hizmetlerinden yasaklama cezasını ertelememişti. Bu karar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda da onaylanırsa, Müsteşar Birinci görevden ayrılmak zorunda kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber