Eşlerinin düzenlediği altın günü hakim ve savcıları birbirine düşürdü

Haber Giriş : 07 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Başsavcısı Kuş, kendisinden habersiz yapılan eğlenceye kızdı. Hakarete uğradıklarını düşünen 9 yargı mensubu, savcıyı Adalet Bakanlığı'na şikayet etti

Rize Adliyesi'nde görevli hakim ve savcı eşlerinin Adalet Bakanlığı'na kadar uzanan eğlencesi, geçen yılın sonlarında gerçekleşti. Adliye Lojmanları'ndaki lokalde altın günü için bir araya gelen kadınlara hakim ve savcılar da eşlik etti. İddialara göre Başsavcı Kuş, eşi Mücevher Kuş'un da davetli olduğu eğlenceye ilerleyen saatlerde geldi. Ancak başsavcı biraz kırgındı çünkü gecenin kendisinden izin alınmadan düzenlendiğini düşünüyordu. Bu tepkisini çevresindekilere dile getiren Sinan Kuş, gerilime yol açtı. Kimi davetlilerin başsavcıya karşılık vermeleri bardağı taşıran damla oldu. Çok sinirlenen Sinan Kuş, 'Siz buraya layık insanlar mısınız? İçinizde buraya layık insan mı var? Çıkın dışarı. Terbiyesizlik etmeyin. Kimden izin aldınız' diye bağırdı. Başsavcının sert çıkışı üzerine lokaldeki eğlence sona erdi, davetliler evlerine gitti.

Ancak Rize Cumhuriyet Başsavcısı Kuş'un çıkışını içlerine sindiremeyen bazı hakim ve savcılar, ertesi gün Adalet Bakanlığı'na şikayet dilekçesi verdi. Dokuz hakim ve savcının imzasını taşıyan dilekçede, Sinan Kuş'un sözlerine yer verildi.

SORUŞTURMA DOSYASI

Şikayet dilekçesi üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu'nu soruşturmayı yürütmekle görevlendirdi. Burhan Çobanoğlu, dilekçenin gereği için görevlendirildiğini doğruladı. Başsavcı, soruşturma dosyasını tamamlayıp geçen günlerde bakanlığa göndermiş.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber