Savcıya beraat kararı bozuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demircioğlu'na, bir cezanın infazını fazla hesaplayarak sanığın mağduriyetine yol açtığı iddiasıyla ?görevi ihmal? suçundan verilen beraat kararını bozdu.

Demircioğlu hakkında, Erzurum Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde bir sanık hakkındaki para cezasını, ödeme yapılmaması üzerine hürriyeti bağlayıcı cezaya dönüştürmede infaz süresini fazla hesaplayarak, sanığın mağduriyetine yol açıldığı iddiasıyla dava açıldı.

Yargıtay 4. Ceza Dairesinde ?görevi ihmal? suçundan yargılanan Demircioğlu hakkında, infazla ilgili belgelerin iş yoğunluğundan kaynaklı olarak gözden kaçtığı ve suç kastıyla hareket edilmediği gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin gerekçesinin yasal olmadığı ve yetersiz olduğu, Demircioğlu'nun görevini yerine getirirken kayıtsız ve düzensiz davrandığı iddiasıyla, kararı temyiz etti.

Temyiz istemini görüşen Yargıtay ceza Genel Kurulu, Demircioğlu'nun yargılandığı dava dosyasındaki bazı belgelerin fotokopilerinin imzasız ve onaysız olduğu gerekçesiyle, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin kararını usul yönünden bozdu.

Demircioğlu, Yargıtay 4. Ceza Dairesinde yeniden yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber