Belediye başkanının evinden gelen kurşun çocuk öldürdü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 yaşındaki Rıdvan Kopar ailesinin tarım işçisi olarak geldiği çiftlik evinde oyun oynuyordu. Bir silah sesi duyuldu. Rıdvan kanlar içinde yerdeydi. Tanıklara göre silah Havutlu Belediye Başkanı AKP'li Mesut Ekici'ye ait evden ateşlenmişti. Baba Kopar'a göreyse olay kaza değil cinayetti; Ekici'nin adamları kasıtlı olarak çocuğunu vurmuştu.

Adana merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yukarı Çiçekli Köyü'nde tarım işçisi olarak çalıştıkları çiftlik evinde yaşayan Sedai ve Songül Kopar çiftinin altı çocuğundan biri olan Rıdvan önceki gün saat 15.00 sıralarında bahçede oynarken silah sesleri duyuldu. Kurşunlardan biri Rıdvan'ın sırtına isabet etmişti. Annesi Songül Kopar'ın kanlar içinde bulduğu Rıdvan, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmada, AKP'li başkana ait çiftlik evinde kimsenin olmadığı belirlendi.

Jandarmanın telefonla ulaştığı Ekici, olay yerine geldiğinde anne Songül Kopar'ın tepkisiyle karşılaştı. Acılı anne, Başkan Mesut Ekici'ye, "Oğlumu sen öldürdün" diye bağırdı. Ekici ise çiftliğe saat 11.00 sıralarında gelip, kısa bir süre kalarak ayrıldığını öne sürdü. İfadesi alınan Ekici, serbest bırakıldı. Olaydan sonra başkan Ekici'nin çiftlik evinde inceleme yapan jandarma, ahırda bulduğu 1536 şişe kaçak viskiye el koydu. Başkan Ekici, "Çiftlik evini 15 Ocak'ta kiraya vermiştim, içkilerden haberim yok" dedi. Ekici, 2004 yerel seçimlerinde 487 seçmenin adını sahte belgelerle seçim kütüklerinden sildirmekten suçlu bulunarak bir yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına mahkûm edilmişti. Ekici'nin hakkında çeşitli suçlardan 36 dava ve icra takibi bulunuyor.

Bazı görgü tanıkları tabancayı başkan Ekici'nin değil, evinde bulunan başka bir kişinin ateşlediğini öne sürdü ve eşkalini verdi. İçkilerin bulunduğu ahırdaki delikten çocukların girerek viski çaldıkları, bu hırsızlık olayı üzerine açılan ateş sonucu Kopar'ın öldürüldüğü iddia edildi.

'Abi yapma' diye bağırmış

Baba Sedai Kopar ise, yaptığı araştırmaya göre oğluna Başkan Ekici'nin çiftlik evinden ateş edildiğini öğrendiğini söyledi. Ekici'nin adamlarının çiftlik evinde âlem yaptıklarını söyleyen Kopar, "Oğluma tabancayla ateş etmişler. Çocuk, 'Abi yapma' diye bağırmış. Aldırış etmeyip bir daha sıkmışlar ve oğlumu vurmuşlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber