KİT Ücret Reformuna Maliye Engeli
Sizlerden gelen yoğun sorular üzerine konuyu araştırdık. KİT Temel Ücret gruplarının yeniden düzenlenmesinde son durum.
Toplu Sözleşmede Yer Alıyordu
Toplu Sözleşmenin 39'uncu maddesinde "KİT'lerde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 31/1/2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi konusunda çalışma yapılacaktır." denilmektedir.
İlgili Haberimiz İçin Tıklayınız: http://www.memurlar.net/haber/586062
Bakan Müezzinoğlu Aralık'ta Tamam Demişti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Aralık ayı içerisinde sonuçlandırılacağını belirttiği KİT'lerde sözleşmeli personelin ücret gruplarının yeniden düzenlenmesinin hayata geçirileceğini KPDK'da açıklamıştı.
İlgili Haberimiz İçin Tıklayınız: http://www.memurlar.net/haber/634584/
Taslak Ne Getiriyordu?
Taslakta üç yenilik dikkat çekmekteydi:
- Temel ücret grupları 5'ten 3'e düşürülmekte
- İş yerinin coğrafi durumu temel ücret hesaplanmasında dikkate alınacak,
- coğrafi durum gibi işin riski de temel ücret hesabında dikkate alınacak.
İlgili Haberimiz İçin Tıklayınız: http://www.memurlar.net/haber/586062
Maliye 1 Yıl Bekledikten Sonra Karşı Çıktı
KİT'lerde sözleşmeli personelin ücret gruplarının yeniden düzenlenmesinin Maliye Bakanlığı karşı çıktığı için gerçekleşemediği anlaşıldı. KPDK Toplantısını takiben Maliye Bakanlığının taslağa onaylamadığı öğrenildi.
Bakanlık temel ücret gruplarının 5'ten üçe düşürülmesinin KİT'ler arası ücret dengesini bozabileceğini. Bunun da eşit işe eşit ücret ilkesiyle uyuşmayacağını belirtmekte.
İşin riskine ve görev yerinin mahrumiyetine (terör bölgesi, kırsal alan vs.) ilave ücret ödenmesinin ise diğer kamu personeline de emsal teşkil edeceği bu durumda bütçeye yük geleceği savunulmakta.
Taslağın kendilerine intikalinden yaklaşık bir yıl sonra böyle bir gerekçeyle taslağı reddetlemeleri KİT personeli açısından hayal kırıklığı yaratmıştır.
Başar Gültepe