Tehlikeli tasarruf

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yürüttüğü çok önemli terör örgütü operasyon ve soruşturmalarıyla tanınan Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel'in yakın koruması "tasarruf" gerekçesiyle alındı.

Bu uygulamanın, Hrank Dink cinayeti sonrası kamuoyunda tartışılan güvenlik zafiyetinin bir başka uzantısını yaratabileceğine dikkat çekildi ve tehlikeli bulundu. Başta PKK ve Hizbullah'ın hedefinde olduğu bilinen Savcı Yüksel'in, konuyla ilgili yorum yapmayacağını belirtirken, konu kendisine bildirildiğinde "Madem yakın korumama ihtiyacınız var, çekin ne diyebilirim" dediği öğrenildi.

Öte yandan Savcı Nuh Mete Yüksel'in, görev yaptığı DGM'de kendisine tahsis edilen araç konusunda da sıkıntı yaşadığı ortaya çıktı. Yüksel'in hem güvenliği için hem de soruşturmalarda kullanılması amacıyla tahsis edilen 1999 model Şahin marka otomobilin, tam 3 kez yolda kaldığı ortaya çıktı. Ölüm tehditlerine maruz kaldığı tarihlerde, katıldığı bir ödül töreninde, kendisine "çelik zırhlı" makam aracı vermek isteyen işadamlarının teklifini reddeden Yüksel, "Allah'ın verdiği canı Allah alır. Bu ülke ve bayrak için canım feda olsun" diye konuşmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber