Cerrah paçayı kurtardı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dink suikastıyla ilgili soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, raporlarını kaleme almaya başladı. Raporun İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'la ilgili bölümünde 'kusur, ihmal ve görevi suiistimal görülmemiştir' denildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi ardından başlatılan soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, ön raporlarını kaleme almaya başladı.

Raporda, suikastla ilgili ihbarın İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'e ulaşmasının ardından istihbaratın Terör ve İstihbarat Şubelerinden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı'na ve İstanbul Emniyet Müdürü'ne bildirilmemesinin, Polis Vazife ve Selayet Kanunu'na aykırılık oluşturduğuna işaret edildi. Bu tutumun görevin ifası ve ciddiyeti ile bağdaşmadığı da kaydedilerek 'ağır kusur ve suiistimal söz konusudur' denildi.

GÜLER UZAKLAŞTIRILDI

Soruşturma kapsamında, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in görevinden uzaklaştırıldığının altı çizilirken, Güler'in, 'Dink'in öldürülebileceğine ilişkin istihbaratı gerektiği gibi değerlendirmediği' belirtildi. Raporda, muhbir Erhan Tuncel'in, Dink'in öldürülebileceği ihbarının araştırılmadığı buna dair bir belgenin de İstihbarat Şubesi'nde bulunamadığı ve karşı istihbaratın yapılmadığının anlaşıldığı aktarıldı.

Müfettişlerin raporunda İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a ilişkin bölümünde, 'Olayda kusuru bulunduğu iddiasıyla İçişleri Bakanlığı onayı ile hakkında ön soruşturma açılan Cerrah'ın, yapılan soruşturma ve alınan ifadeler doğrultusunda kusur, ihmal ve görevi suiistimali görülmemiştir' yorumuna yer verildi. Ahmet İlhan Güler suikast ihbarını Cerrah'a iletmediğini söyleyerek Cerrah'ı kurtarmış kendisi görevden alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber