Mortgage haftaya kaldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda mortgage yasası olarak bilinen Uzun Dönemli Konut Edindirme Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri haftaya kaldı. Başbakan Tayyip Erdoğan ve hükümet üyeleri, yasa tasarısının süratle Meclis'ten çıkacağı yönünde açıklamalar yapmalarına karşın, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan düzenlemenin yasalaştırmasının uzun sürmesi, 'mortgage' görüşmelerinin haftaya ertelenmesine neden oldu.

6 saat boyunca tasarının görüşmelerini bekleyen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 'Tasarı görüşülebilecek mi?' sorusuna, 'Ben 14.00'den beri buradayım. Görüşülecek diye bekliyorum. Ama anlaşılan o ki tasarıya geçilmesi uzayacak. Sağlıkla ilgili tasarının ardından gündemde 8 adet de uluslararası sözleşme bulunuyor' dedi.

VERGİ TEŞVİKİ YOK

Bu arada, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, mortgage sistemine vergi teşviki getirileceğine ilişkin iddialara tepki göstererek, örtülü olarak milletvekillerini uyardı. Unakıtan, 'Öyle bir teşvik düşünmüyoruz. Teşvik getirilirse, başka önlemler almak zorunda kalırız' dedi. Unakıtan, vergi teşvikinden çok faizlerin düşmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber