Haziran ayında ilaç fiyatlarında üçüncü indirim yapılacak

Haber Giriş : 12 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar ilaç fiyatlarına iki defa indirim yapan Sağlık Bakanlığı, Haziran ayında üçüncü indirimi gerçekleştiriyor. İthal ilaçların fiyatları yüzde 1-75 oranları arasında ucuzlayacak. Özellikle çok satılan anti depresyon ve kolestrol düşürücü ilaçlarda yüzde 50`ye varan ucuzlama olacağı belirtildi.

Daha önce ilaçtaki KDV oranının yüzde 18`den 8`e çekilmesi ve fiyat ayarlamasının döviz kuruna bağlanması nedeniyle iki defa indirim gören ilaç fiyatları 15 Haziran`dan itibaren tekrar ucuzlayacak.

14 Nisan tarihli Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren İlaç Kararnamesi`ne göre Avrupa`nın en ucuz ilaçları Türkiye`de satılacak.

Sağlık Bakanlığı, ithal ilaçların fiyatlarını belirlerken Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan`ı referans ülke olarak seçti.

İthal ilaçların fiyatları, bu ülkeler içindeki en ucuz satış fiyatı esas alınarak yeniden düzenlendi. Böylece ithal ilaçların fiyatlarında yüzde 75`e varan bir ucuzlama meydana geldi. Özellikle çok satılan antidepresyon ve kolestrol düşürücü ilaçların fiyatları yarı yarıya ucuzladı. Yeni fiyatlar 15 Haziran`dan itibaren geçerli olacak

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber