Hamza Yerlikaya'dan 'Devlet Sporcusu' sitemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da Greko-Romen Milli Takımı ile kampta bulunan milli güreşçi Hamza Yerlikaya, başarılı sporculara "Devlet Sporcusu" unvanı verilmesi gerektiğini belirterek, "Devlet sanatçısı var. Neye göre devlet sanatçısı olmuş bunu bilmiyorum. Ben ömrümü minderde geçiriyorum, başarılar elde ediyorum, ancak devlet sporcusu olamıyorum" dedi.

Yerlikaya, güreşte de doping varmış gibi gösterilerek, kendilerinin zan altında bırakılmaya çalışıldığını belirterek, "Benimle kapışacak kabadayı varsa, gelsin birlikte kan verelim. Şu an teknoloji ile 5 yıl önce doping alıp almadığınız dahi ortaya çıkıyor. Bu nedenle kan dahi veririm. Biz bileğimize ve yüreğimize güvenerek çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz işin içine hile karıştırmadan yapıyoruz. Bizim yaptığımız spor ata sporudur. Bunun bilincinde olarak mücadele ediyoruz"diye konuştu

Yerlikaya, "Devlet Sanatçısı" diye bir unvan bulunmasına rağmen, "devlet sporcusu" diye bir unvan bulunmadığına dikkati çekerek, "Bugün ben devlet sporcusu değilim, ama devlet sanatçısı var. Neye göre devlet sanatçısı olmuş, bunu bilmiyorum. Ben ömrümü minderde geçiriyorum, başarılar elde ediyorum, ancak devlet sporcusu unvanını alamıyorum. Bu yasa hala niye çıkmıyor anlamıyorum. Sonra sporcudan başarı bekliyorsun"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber