Büyükerşen hakkındaki soruşturma izni kalktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 1. Dairesi, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun, bazı ihalelerdeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 11 belediye görevlisi hakkındaki soruşturma izni verilmesi kararını kaldırdı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Aksu, kentte 2003 yılından itibaren yapılan bazı ihalelerdeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak, kimi ihaleler yönünden soruşturma izni verdi, kimileri yönünden soruşturma izni vermedi.

Büyükerşen ve belediye görevlileri, soruşturma izni verilen Kütahya ve Salhane araç köprüleri ve kanal yaklaşım duvarları yapımı, terminal çevresi tramvay hattı aydınlatma, 2005 yılı temizlik işleri, 2005 yılı yeşil alan, park ve refüj bakım, onarım ve temizlik işleri, otobüs terminali aydınlatma, Ahmet Kanatlı Caddesi aydınlatma, Toprak Mahsulleri Ofisinden devralınan binanın güçlendirilmesi ihaleleriyle ilgili olarak Danıştaya itirazda bulundu.

İtirazı görüşen Danıştay 2. Dairesi, söz konusu ihalelerde rekabet ortamının sağlandığı, işlerin belirlenen rayiç bedeller dahilinde ihale edildiği ve diğer yasal mevzuata uygun davranıldığı gerekçesiyle Büyükerşen, Genel Sekreter Zehra Kaya ve 10 ihale komisyonu üyesi hakkındaki soruşturma izni verilmesine ilişkin kararı oybirliğiyle kaldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber