Emniyet genel müdürlüğü için 2 valinin adı geçiyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylı Resim için tıklayınız Hükümet, Emniyet için uzlaşı arayışı içinde. Köşk'e sunulan isimlerden biri İstanbul Valisi Güler, diğeri ise İzmir Valisi Köksal

Emniyet Genel Müdürlüğü ile 10 civarında ile yapılacak vali atamalarına ilişkin kararname konusunda Cumhurbaşkanlığı ile hükümet arasındaki görüşmelerin sonuçlanma aşamasına geldiği ileri sürülüyor. Hükümet, aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de bulunduğu valiler kararnamesini Çankaya Köşkü ile görüşüyor.

Sezer, Köksal'ı iade etmişti

Kulislere yansıyan bilgiye göre kararnamede Emniyet Genel Müdürlüğü için iki farklı isim üzerinde uzlaşma aranıyor. Hükümet Genel Müdürlük için İstanbul Valisi Muammer Güler veya İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı önerdi. Sezer, Ankara Valiliği'ne getirilmek istenen Köksal'ın kararnamesini daha önce iade etmişti. Ancak Başbakanlık kaynakları, Sezer'in İstanbul Valisi'nin Emniyet Genel Müdürü olmasına karşı çıktığını, bu göreve Köksal'ın atanmasına sıcak baktığını iddia ediyor.

Köksal'ın Genel Müdür olmasında uzlaşma sağlanması durumunda boşalan İzmir Valiliği'ne ise Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış'ın atanacağı kaydedildi. Hrant Dink cinayetinden sonra görevden alınan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'in yerine Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in getirilmesi bekleniyor. Kararnamede Sezer'in dün Danıştay üyeliğine seçtiği Çorum Valisi Hüseyin Poroy'un yerine de yeni bir vali atamasının yer aldığı belirtiliyor.

Cerrah'a Urfa yolu görünüyor

Dink cinayetinin ardından eleştiri oklarını üzerine çeken İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a da yer aranıyor. Cerrah'ın ismi Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü için geçiyor. Ancak bu atamanın farklı bir kararname ile yapılacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber