TMSF'nin Maliye'den tesekkür intikamı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılı bütçesinin başarısına olan katkısına rağmen Maliye Bakanlığı tarafından kendisine teşekkür edilmediğini düşünen TMSF, tepkisini ilginç bir yöntemle ortaya koydu. TMSF, Halis Toprak'ın helikopterinin satışından elde edilen 2 milyon dolarlık geliri Maliye yerine SSK'ya aktarmaya karar verdi. Son 30 yılın en iyi bütçesi olarak nitelendirilen 2006 yılı bütçesine TMSF'nin sağladığı katkı, tartışma konusu olmuş, bütçeye katkılarından dolayı teşekkür edilmemesi, Fon'da rahatsızlık yaratmıştı.

5.2 MİLYAR DOLAR KATKI

Maliye Bakanlığı da bu tartışmalar üzerine, TMSF'nin 2006 yılı bütçesine katkısının çok düşük olduğunu açıklamıştı.

Bu tartışmalar tazeliğini korurken, TMSF, geçtiğimiz günlerde Halis Toprak'ın helikopterini 2 milyon dolara Hattat Grubu'na sattı. TMSF'nin bu tür satışlardan elde ettiği gelir, el konulan grupların Maliye Bakanlığı ve SSK'ya olan borçları nedeniyle her iki kurum arasında paylaştırılırken, öncelik her zaman Maliye'ye veriliyordu. Ancak bu sefer TMSF, helikopter satışından elde edilen 2 milyon dolarlık gelirde, önceliğin SSK'ya verilmesini kararlaştırdı.

TMSF, bugüne kadar gerçekleştirdiği tahsilatlardan, 2.8 milyar doları Maliye Bakanlığı'na olmak üzere kamu kurumlarına toplam 5.2 milyar dolarlık kaynak aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber