Öğretmenler çocuk olursa

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Mart 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de okul yöneticileri bazen öğrenci bazen de veli olabiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yöneticilere yönelik projesi kapsamında renkli görüntüler oluşuyor

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı ?Okul Yöneticileri Kişisel Gelişim Projesi'yle eşofmanlarını giyen okul müdürleri, çocukluklarına geri dönüyor. Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemle, rehber öğretmenlerden yaratıcı drama dersi alan okul müdürleri bazen öğrenci, bazen de veli olup başkalarının gözüyle bakmayı öğreniyor. Müdürler gözlerini kapatıp yürümeye çalışarak engelli vatandaşların neler yaşadığını anlamaya çalışıyor.

İLK etapta 3 bin 500 okul yöneticisine farkındalık, iletişim, duygular ve empati konularında hizmetiçi eğitim verilecek. Aynı eğitimden seneye öğretmenler de geçecek. İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan programla ilgili olarak şunları söyledi:

Öğretmen ve yöneticimizin hayata farklı açıdan bakmasını sağlamak istiyoruz. 30 yıllık öğretmen, kimliğine alışmış ki pazar günü bile takım elbiseyle dolaşıyor. Şimdi buraya gelen müdürlerimiz oyun oynuyor, bağırıyor. Yeri geliyor öğrenci ya da veli oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber