Erdoğan el koydu İSKİ müdürü gitti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mart 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Dilara Dumru'nun ölümünden 2 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı telefonla arayarak gereğinin yapılmasını istedi. Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'u görevden aldı. MVM'nin sözleşmesi feshedildi ve 2 yıl kamu ihalesi alma yasağı getirildi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Dilara Dumru'nun düşerek ölümüne neden olan rögar skandalına el koydu. Başbakan'ın dünkü müdahalesiyle İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur görevden alındı. Ayrıca Tavukçu Deresi'nin ıslah çalışmalarını yapan MVM'nin sözleşmesi de feshedildi. Küçük Dilara'nın rögara düşüp ölmesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Başbakan Erdoğan dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı telefonla aradı. Erdoğan, Topbaş'tan, kabul edilemez diye nitelediği bu olayla ilgili gereken bütün hassasiyetin gösterilip sorumlular hakkında idari olarak ne gerekiyorsa sonuna kadar yapılmasını istedi.

İSKİ Genel Müdürü'nü görevden almak yeterli mi?

Hayır, yetersiz

Evet, yeterli

Belediye Başkanı da gitsin

Topbaş'ın, Erdoğan'ın bu telefonundansonra İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'u görevden alması dikkat çekti. Kadir Topbaş'ın görevden aldığı İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'un yerine vekáleten Fen İşleri ve Altyapıdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Vural atandı. Sözleşmesi feshedilen ve 2 yıl boyunca kamu ihalesi alamayacak olan MVM şirketinin Şirinevler'deki yarım kalan işini, başka bir müteahhit veya belediyenin kendi ekipleri tamamlayacak.

Topbaş, "Tüm müteahhitleri ikaz ediyorum. Hassasiyet göstermedikleri takdirde bu duyarlılığımızı kamu adına hep yapacağız" dedi. Topbaş, "Bu konuyla ilgili Sayın Başbakan'ı bilgilendirdiniz mi" sorusuna ise "Sabah başka bir konuyla ilgili olarak telefonla görüştük. O arada ben firmaya işten el çektireceğimi söyledim, ama İSKİ Genel Müdürü'nü görevden alacağımı söylemedim. Kendisi doğru olanı yapmamı söyledi" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber