Almanya skandalda ısrarlı: 414 subaya da iltica hakkı tanınabilir

Almanya, 15 Temmuz darbesine karıştıkları tespit edilen bazı subaylarla ilgili iltica hakkı kararını daha ileri taşıyabilir. Halen iltica talebi bulunan 414 diplomatik pasaportlu FETÖ şüphelisinin sırada beklediği, bunların tamamına mülteci statüsü verilebileceği belirtiliyor

Haber Giriş : 11 Mayıs 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Almanya skandalda ısrarlı: 414 subaya da iltica hakkı tanınabilir

15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları tespit edilen NATO'da görevli bazı subayların ilticasını kabul eden Almanya, skandal tavrını sürdürüyor. Almanya'daki Hristiyan Birlik partilerinin iç politika sözcüsü ve Hristiyan Demokrat Birlik (CSU) milletvekili Stephan Mayer "Türk subaylara iltica hakkı tanınması hayati ve kaçınılmaz" dedi.

Alman devlet kanalı Deutsche Welle'ye konuşan Mayer "Beni ilgilendiren ilk nokta, önceden Türk ordusunun mensubu olan iltica başvurusu sahiplerinin yalnızca bir kısmına iltica hakkı tanınmış olması. Her dava münferit olarak, herhangi bir siyasal etki altında kalmaksızın görülüyor ve kişinin vatandaşı olduğu ülkede, yani Türkiye'de, siyasi amaçlı bir soruşturma tehdidi altında bulunup bulunmadığına bakılıyor.

İkinci aşamada da bunun Almanya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilere nasıl bir etkide bulunacağı sorusu ortaya çıkıyor. Bu ikinci sorunun bence ilk etapta hiçbir anlamı yok" dedi. Almanya'da her bir davanın münferit olarak ele alındığını vurgulayan Mayer, bu nedenle iltica başvurularının tamamı için bir öngörüde bulunmanın mümkün olmadığını ancak Türk subayları ve bu subayların aile üyeleri tarafından yapılan toplam 414 iltica başvurusunun tamamına koruma tanınacağını tahmin ettiğini kaydetti.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber