Eski Vali Ayhan Çevik yargılanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı, ''Sedat Peker'in adamlarına menfaat karşılığı silah ruhsatı verdiği'' iddiasıyla yargılanan eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik'in, görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmasını istedi.

Çankırı Valisi olduğu dönemde bombalı saldırıya uğrayan Bilecik Valisi Ayhan Çevik'in, organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Sedat Peker'in isteği doğrultusunda Peker'in adamlarına silah ruhsatı verdiği iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesindeki duruşmada, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı Ediş, Ayhan Çevik'in, ilgili yönetmelik hükümlerine aykırı olarak, bireylere menfaat sağlayan tutum ve davranışlarıyla aynı kasıt altında birden fazla kişiye silah taşıma ruhsatı onayı vererek, müteselsilen görevde yetkisini kötüye kullandığının sabit olduğunu ileri sürdü.

Savcı, bu nedenle Çevik'in, lehine olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun görevi kötüye kullanma başlıklı 240. maddesi ve suçun birden fazla işlenmesi nedeniyle 80. maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi. Buna göre, Vali Çevik'in 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılması, suçun birden fazla işlenmesi nedeniyle de bu cezanın 6'da 1'den yarıya kadar artırılması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber