Kayseri'de kısa dönem erler, yemin etti

KAYSERİ İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 367'nci kısa dönem erler, düzenlenen törende yemin etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Haziran 2017 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'de kısa dönem erler, yemin etti

Talas İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Kamçı'nın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Sevim, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kısa dönem erler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, acemi eğitimini tamamlayan 367. kısa dönem erlerin, silah ve Türk bayrağı üzerine el koyarak askerlik yemini etmesiyle devam etti. İl Jandarma Komutanı Albay Sevim, tarihin her döneminde ülkeye yönelik tehditlere atılganlık ve cesaretle göğüs geren jandarmanın en önemli görevinin; ulu önder Atatürk'ün izinde, kanunlara bağlı, karşılıklı sevgi ve güvene dayanan bir disiplin ruhu ile Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmek olduğunu söyleyerek, kısa dönem erlere görevlerinde başarılar diledi.

Kısa dönem erler adına konuşan Çağdaş Uzun ise bugün yemin ederek kutsal askerlik görevine başlamanın heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını ve bu görev süresi içerisinde verilen her türlü görevi canları pahasına seve seve yerine getireceklerini ifade etti. Birliğe ilk katılan asker olan Cemil Polat yaş kütüğüne plaket çaktı, Vali Süleyman Kamçı da Polat'a plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber