Yabancı doktor için yeni yasa

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mart 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı'nın veto ettiği yabancı doktor yasasından vazgeçilmedi. Bakanlık veto edilen maddeleri de kapsayan yeni bir çalışma başlattı.

HÜKÜMET Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği ?yabancı doktor' uygulamasından vazgeçmedi. Sağlık Bakanlığı, yasanın veto edilen beş maddelik kısmını da kapsayan yeni bir yasal çalışma başlattı. Yeni düzenlemede, halen yürürlükteki kanunda yer alan ?Türkiye Cumhuriyeti dahilinde tababet icra ve herhangi surette olursa olsun hasta tedavi edebilmek için Türkiye Darülfünunu Tıp Fakültesi'nden diploma sahibi olmak ve Türk bulunmak şarttır' ifadesindeki, ?Türk bulunmak' ibaresi ile ?izinli Türk hekimlerinin' ibaresi ?mezun hekimlerin' olarak değiştirilecek. Böylelikle ilk etapta yaklaşık beş bin yabancı doktora Türkiye'de çalışma imkanı doğacak. Cumhurbaşkanı Sezer, yasanın 1, 2, 6, 7 ve 8'inci maddelerini Anayasa'ya aykırı bularak veto etmişti. Söz konusu maddeler yabancı doktorlara çalışma izni verirken, sağlık personeli istihdamının yeniden düzenlenmesini öngörüyordu.

?VAZGEÇMEDİK'

TBMM Sağlık Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı'nın yabancı doktor çalıştırılması konusunda yeni bir yasal çalışma yaptığını belirterek, projeden vazgeçilmediğini söyledi. Erdöl ?Sayın Bakan Başbakan'ı konuyla ilgili bilgilendirecek. Sözleşmeli doktorlar başta olmak üzere yasanın Köşk tarafından onaylanan 10 maddesinin biran evvel yürürlüğe girmesini sağlamak için vetolu maddeleri çıkardık. Bunlar ayrı yasa olarak Meclis'e tekrar gelecek' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber